4. 6. 2013
Být vrcholovým sportovcem a sklízet vavříny na sportovních kláních té nejvyšší úrovně je snem milionů chlapců i dívek po celém světě. Ovšem jen nepatrnému zlomku mladých talentů se podaří až na samotný sportovní Olymp vystoupat. Projekt Coca-Cola Fotbalová akademie se pokouší tuto složitou cestu…
Kila navíc? Příkladem musí jít rodiče
24. 5. 2013
Dětí trpících nadváhou a obezitou u nás přibývá. Preventivní kroky jsou dobře známy, chybí ale důslednost a angažmá rodičů.
Staňte se nutričním konzultantem a získejte kvalifikaci ve stále vyhledávanějším oboru!
24. 5. 2013
Absolvent tohoto kurzu obdrží diplom nutričního konzultanta a potvrzení o absolvování kurzu, které jej opravňuje k poskytování poradenství v oblasti snižování nadváhy a zdravé výživy.
Kurz vede renomovaný dietolog RNDr. Pavel Suchánek.
Kurz vede renomovaný dietolog RNDr. Pavel Suchánek.
Proč jsou české děti obézní? Doma procházejí peklem!
21. 5. 2013
Dítě se učí napodobováním, jenže stravování jeho rodičů je často cesta do pekel
Ani jídlo, ani lék
20. 5. 2013
Nedozrálým ovocem a zeleninou se to v českých obchodech jen hemží. Nazelenalé banány, oranžová rajčata, všechno tvrdé. Není divu, že v takovém zboží chybějí vitaminy a další látky důležité pro výživu člověka. Máme se začít spoléhat na nejnovější americký hit, takzvané "funkční potraviny"?
TEST SALÁTOVÝCH DRESINKŮ
20. 5. 2013
Zeleninové saláty už patří na stůl většiny českých domácností. A k nim samozřejmě nesmí chybět dobrý dresink. Jak si však vybrat ten nejzdravější? U dresinků je to velmi těžké určit. Tento test hodnotí jak kuchař, tak i nutriční specialista.
VELKÝ TEST TATAREK: Které jsou jako od babičky a kterým se určitě vyhnout?
16. 5. 2013
Tatarské omáčky jsou v českých domácnostech velmi oblíbeným dochucovadlem. Jejich kvalitu hodnotil ve velkém testu nutriční specialista Pavel Suchánek. Které jsou dobré a které se nedají jíst?
Není voda jako voda
13. 5. 2013
RNDr. Pavel Suchánek hovoří na téma nutričního značení u balených vod.
VELKÝ TEST: Kterou omáčkou si ochutíte grilované maso a která je jen chemická bomba?
8. 5. 2013
Jak si zpestřit grilovačku? Dejte si k masu i omáčky, které mají jako základ majonézu. Přečtěte si, která je nejlepší a která naopak u odborníka příliš neuspěla!
Správně číst obaly na potravinách znamená najít si vhodné složky
8. 5. 2013
Správně číst obaly na potravinách a nápojích a podle toho nakupovat, znamená podle odborníka na zdravou výživu a aktivní životní styl Pavla Suchánka něco trochu jiného pro diabetika, člověka s vysokým tlakem, cholesterolem nebo jinou zdravotní obtíží, včetně obezity. Každý si musí hledat ve složení…