Doktor Suchánek znovu v televizi!

V současné online době nás můžete vidět v televizi častěji, než dříve. V sobotu 30. listopadu navázal na předchozí vystoupení rozhovorem o potravinových doplňcích pro Studio 6 Víkend na ČT24 garant nutričních poraden FitBee a spoluzakladatel Institutu dietologie a výživy RNDr. Pavel Suchánek.
Doktor Suchánek znovu v televizi!

Doplňky stravy mají podle jeho slov svou kvalitu a význam, ale vždy jako součást celkově zdravého životního stylu. Pokud nebudeme odpočívat, budeme kouřit, pít v nadměrné míře alkoholické nápoje a špatně jíst, nemůžeme se na potravinové doplňky spoléhat. V návaznosti na současné trendy v zemědělství opravdu navíc může množství zdraví prospěšných látek v potravinách klesat a v takovém případě mohou mít doplňky stravy skutečný přínos. Není ale dobré dát jen na reklamu nebo na doporučení přátel, ale vždy vhodnost konkrétního doplňku stravy konzultovat s lékařem, lékárníkem nebo nutričním terapeutem. 

Při nákupu je nezbytné sledovat zdroj a původ výrobku a také koncentraci denní dávky v daném doplňku. V případě, že užíváme jakékoli léky, je nezbytné před nákupem potravinového doplňku lékárníka na tuto skutečnost upozornit, abychom se vyhnuli možným interakcím některých léků s doplňky nebo i bylinnými čaji. Naopak bezpečné jsou obaly tobolek, které jsou vždy z látek pro tělo neškodných, například některé druhů vlákniny.   

Jako opravdu přínosné ve vhodných případech doporučil Dr. Suchánek například přípravky na posílení imunity, kloubní výživu, doplňky na podporu spánku a především vitamín D, omega 3 mastné kyseliny z mořských ryb nebo za studena získané rybí peptidy. 

Pusťte si celý rozhovor z archivu na ČT24 od času 1:50:00

-JitT-
Foto: ČT24

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru