Hubnutí s Ona DNES

7. 1. 2013
4-dílný seriál o hubnutí s RNDr. Pavlem Suchánkem
Hubnutí s Ona DNES
 
1. DÍL
 
Nezáleží na tom, jestli jste se přecpávala o Vánocích a teď potřebujete slehnout, nebo vám dlouhodobě přebývá několik kilogramů. Pro start zdravějšího stravování není nikdy pozdě.
 
S naším čtyřdílným hubnoucím programem zeštíhlíte, posílíte kondici,budete hýřit dobrou náladou a hlavně nebudete trpět hlady.
 
To poslední je asi nejdůležitější, protože spousta lidí se odmítá pustit do hubnutí ze strachu, že se odsoudí k několika týdnům kručícího žaludku. Je to právě naopak. Abyste nastartovali metabolismus na správné obrátky a donutili organismus neukládat si zásoby na horší časy, musíte pravidelně jíst
 
Pozor, pravidelné jídlo neznamená, že se budete přejídat. Jestli o něco opravdu přijdete, budou to okamžiky, kdy se vám nafouklé břicho vyvalí z kalhot, vy jen funíte, a přesto do žaludku natlačíte poslední hrst chipsů. Za takové zacházení s vlastním tělem stejně přijde trest a možná jste ho zaznamenali už o Vánocích: na příliš vysoké dávky cukru a tuku tělo nereaguje pouze tloustnutím, ale také bolestí hlavy, podrážděností, špatnou náladou a nechutí cokoliv dělat a hýbat se. Jakmile zmenšíte porce, uberete nezdravé potraviny, přidáte důležité živiny a pohyb, bude vám líp. Zní to hezky, že? Horší část té zprávy je, že to vůbec není jednoduché. 
 
Možná jste si všimli toho, že na této stránce ani jednou nepadlo slovo dieta. Nechceme vás totiž svádět k tomu, že jsme vymysleli zázrak, při němž bezpracně shodíte deset kilo a nepřijdete o své pohodlí. Abyste opravdu zdravě zhubli, musíte ozdravit svůj životní styl. Prostě ho změnit.Vaše hmotnost je výsledkem dlouhodobých stravovacích návyků. Nefunguje to jako u pitného režimu, kdy se nenapijete a druhý den vás bolí hlava.
 
U stravování je nutná dlouhodobá změna, vysvětluje nutriční specialista Pavel Suchánek, člen Fóra zdravé výživy. Nehrňte se však do změn po hlavě, mohli byste rychle skončit. Dávejte si takové cíle, které jste schopni splnit. Když sami sobě namluvíte, že už se nikdy nedotknete hranolků, skončíte s hubnutím přesně v té chvíli, kdy tento slib porušíte. Svým klientům říkám, že je lepší dát si menší cíl a postupně přidávat, potvrzuje Pavel Suchánek.
 
Pro začátek si můžete slíbit, že se naučíte jíst do určité hodiny po probuzení, abyste načerpali energii a netrápili organismus hodinami o hladu. Postupně můžete nahrazovat některá jídla zdravějšími variantami. Ale nikdy nerezignujte na chuť. 
 
Zdravé jídlo není takové, které se vaří v páře a chutná jako pára. S neochucenou dušenou mrkví se daleko nedostanete. Informace, jak přepnout na zdravý režim, zbavit se nechuti k pohybu a vydržet, vám budeme dávkovat až do konce ledna. To abychom vám ten start aspoň trochu ulehčili.
 

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru