Jak hubne dětský sportovec

Od nutriční kolegyně z nemocnice ke mně před téměř dvěma lety doputovala maminka s tehdy 13letým judistou. Trápila je trochu nižší tělesná výška pod 50. percentilem s velmi pozvolným zvyšováním a k tomu trochu vyšší tělesná hmotnost na téměř 90. percentilu, což dohromady pro chlapce v tomto věku již představovalo hranici obezity.
Jak hubne dětský sportovec

Jak je možné, že dítě, které má v tomto věku i více než 10 hodin sportu týdně, každý den několik, může být obézní? Hodně napověděl už jídelníček, i když se ho snažil už před první návštěvou vylepšit. Podle zápisu v aplikaci BeetFit se cestou ze školy pravidelně stavoval v obchodě pro sladkosti a nevyhýbal se jim ani doma. Z těch ale člověk, ani sportovec, do výšky moc nevyroste. Naopak chyběl dostatek bílkovin, ovoce a zeleniny a kvalitních sacharidů i tuků. Navíc při tak vysokém sportovním zatížení nemá dospívající tělo kdy regenerovat. To se může projevit nejen nižší tělesnou výškou a pomalejším růstem u dětí, ale také po čase úbytkem svalové hmoty, a to i u dospělých.    

Zatím jsme se tedy společně zaměřili na změnu v jídelníčku a denním režimu tak, aby se tělu ulevilo, mělo čas regenerovat a hlavně aby dál převažovaly v jídelníčku kvalitní potraviny a ubývaly sladkosti. U dětí chvíli trvá, než se změna projeví. Navíc se nesnažíme, aby primárně hubli, ale hlavně aby netloustly a vyrostly do výšky. 

A to se nám podařilo! Po roce a půl mladý sportovec vyrostl o 12 cm a přibral celkově pouze 3,5 kg. Z toho ale dokázal přibrat 6,3 kg svalů a zhubnout krásných 7,3 kg tuku, oproti nejvyšší hodnotě tuku dokonce 10,8 kg! Moc gratuluji a teď už jen doladit formu s Veronikou, která ho bude provázet výživou dětského sportovce. Držím palce! 

-JitT-

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru