Nutriční terapeutka Mgr. Veronika Kuncířová hostem pořadu Sama doma

V pondělí 25. ledna byla jedním z hostů v pořadu Sama doma i nutriční terapeutka Mgr. Veronika Kuncířová. Pokud jste přímý přenos nestihli sledovat, můžete si nyní přečíst, jaké hlavní informace v pořadu zazněly.
Nutriční terapeutka Mgr. Veronika Kuncířová hostem pořadu Sama doma

Ustředním tématem týdenního miniseriálu byly polévky a jejich význam v našem jídelníčku. Nejprve jste si mohli dozvědět o historii polévek. V minulosti byly polévky součástí jídelníčku spíše chudší populace, postupně však jejich obliba stoupala a nakonec se staly běžnou součástí stravy nejen našich panovníků. 

Moderátorky také zajímalo, jaké složky potravy by polévka měla obsahovat a jak si připravit její vydatnou verzi. Abychom z polévky získali co nejvíce benefitů pro náš organismus, měla by polévka obsahovat porci zeleniny, složku bílkovinnou (jako jsou například maso, vejce, luštěniny) a dále zdroj sacharidů, jako jsou např. pšeničné nudle nebo pečivo. Pokud bychom chtěli podpořit také střevní mikrobiom, a tím pozitivně ovlivnit naši imunitu, je dobré polévku připravit z masového nebo zeleninového vývaru. Pokud tedy polévka obsahuje všechny jmenované složky, může v jídelníčku plnit roli hlavního pokrmu.

V neposlední řadě zaznělo doporučení, že bychom polévky měli konzumovat nejen v zimě, ale i v letních měsících. Studené polévky jako je španělské gazpacho, okurková polévka či polévka z červené řepy nám pomohou snáze doplnit tekutiny během teplých měsíců. Navíc se nám při pravidelné konzumaci polévek snáze udržuje zdravá hmotnost. Polévka nás před hlavních chodem lehce zasytí a my potom nemáme tendenci sníst větší porci, než je pro náš organismus potřeba. 

Záznam rozhovoru si můžete také pustit na internetových stránkách pořadu Sama doma.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru