RNDr. Pavel Suchánek hostem v Sama doma

Nestihli jste rozhovory s odborníky z FitBee v Sama doma v minulém týdnu? Nevadí, přinášíme Vám informace, které v pořadu zazněly.
RNDr. Pavel Suchánek hostem v Sama doma

Co se dělo? V minulém týdnu byla hlavním tématem Sama doma na České televizi výživa ve 21. století. Kromě jiných odborníků byl ve středu 4.11. hostem RNDr. Pavel Suchánek, garant našich nutriční poraden FitBee, zakladatel Institutu dietologie a výživy a vědecký pracovník z IKEM a s moderátorkami se věnoval výživě a životnímu stylu při současné pandémii onemocněním covid-19.

Mohli jste se dozvědět, že není dobré ani začít najednou kvůli prevenci extrémně hodně cvičit, protože si můžeme spíše uškodit, ale ani sport a pohybové aktivity úplně nevzdat. Přiměřená fyzická aktivita je totiž jedním ze stěžejních bodů prevence nemocí, navíc má antidepresivní účinky. Jako nejzdravější označil chůzi v takovém tempu, kdy ještě zvládáte krátké máloslovné odpovědi, tedy ani plynulou konverzaci, ale ani nejste zadýchaní tak, že ze sebe nedostanete ani slovo.

Problémem je podle RNDr. Suchánka také skutečnost, že jsme zapomněli nebo se nenaučili vařit. Řešením může být pestrá nabídka společného školního a závodního stravování. Nyní ale přestáváme chodit do práce, jsme doma a máme neomezený přístup k ledničce, nepravidelný denní režim a žádnou pohybovou aktivitu a můžeme si zdravotně uškodit především nárůstem nebezpečného vnitrobřišního tuku.

Mezi jednotlivými rozhovory odpovídal Dr. Suchánek na spousty a spousty dotazů od diváků, z nichž některé v závěru pořadu také zazněly.  Jako nejvhodnější pro posílení imunity označil vitamín D, peptidy z mléčných výrobků a pestrobarevnou čerstvou, nakládanou nebo mraženou zeleninu. Svůj význam mají i probiotika, která příznivě ovlivnují střevní mikrobiom a tím mohou přispívat k celkovému zdraví. Pro nutriční konzultaci osobám se zdravotním problémem doporučil jednoznačně pouze nutriční terapeuty s vysokou nebo vyšší odbornou školou v oboru, kteří mají nejen kompetence radit nemocným osobám, ale také potřebné vzdělání. Naproti tomu poradce pro výživu může radit pouze zdravým lidem. Nakonec ještě pan doktor vylosoval jednoho tazatele, který od získal od pořadu hodnotné ceny. I my gratulujeme! 

Všechny vstupy nebo celý díl pořadu Sama doma si můžete přehrát také online na webu České televize

-JitT-

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru