VELKÝ PŘEHLED potravin potřebných na Vánoce. Jak dopadly v TESTU?

16. 12. 2013
Vánoce jsou za dveřmi, pečení tradičního cukroví je v plném proudu. Které potraviny jsou na pečení nejvhodnější? Které kvalitní suroviny dáte do bramborového salátu? Testovali jsme potraviny, které se jistě objeví i na vašem stole. Jaká je jejich kvalita?
VELKÝ PŘEHLED potravin potřebných na Vánoce. Jak dopadly v TESTU?

Obvykle slýcháme, že nejlepší je kupovat výrobky s minimem tuku, v tomhle případě je to naopak. Nejdražší ingrediencí kakaových směsí je totiž kakaové máslo, které je pochopitelně tučné. A proto vyšší obsah tuku značí, že výrobce na kakaovém prášku méně šetřil. A cukroví pečené právě z tohoto kakaa bývá pak lahodnější. Se kterým kakaem upečete to nejlepší vánoční cukroví? Odpověď najdete ZDE.

Mnoho našich babiček by přísahalo na život svých dětí, že máslo již není to, co bývalo. A bohužel na tom něco bude. Které máslo je to pravé při pečení? Podívejte se na náš test ZDE.

O Vánocích jistě využijete rostlinné tuky. Věděli jste ale, že řada z nich obsahuje škodlivé látky a třetina z testovaných 24 vzorků by se v zemích s přísnějšími limity ani nesměla prodávat? Nejhůře hodnocené tuky měly vysoký obsah takzvaných transmastných kyselin, které zvyšují riziko infarktu, podporují kornatění tepen, vznik cukrovky druhého typu a mohou vést i k dalším zdravotním potížím. Ve dvou zmiňovaných vzorcích podíl těchto látek více než desetinásobně překračoval limity platné v Rakousku, Švýcarsku nebo Dánsku. Které tuky dopadly nejhůře, najdete ZDE.

Testovali jsme pro vás i čokolády. Při zdobení vánočního cukroví nejčastěji saháme po té hořké. Kterou šéfkuchař označil za nejlepší a která se nehodila ani na vaření? Test najdete ZDE.

Bez mléka se neobejde česká domácnost ani na Vánoce. Přesto se na trhu najdou výrobky, které mají s mlékem společný maximálně název. Podívejte se, jak jednotlivá kravská mléka obstála v testu.

Majonéza je pochutina, bez které si mnohá oblíbená jídla neumíme vůbec představit. Možná vás ale překvapí, že některá je i zdravá. V našem testu je hodnotil nutriční specialista Pavel Suchánek. Přečtěte si, jak dopadly.

Nedílnou součástí vánočních perníčků je med. I ten jsme pro vás otestovali. Přečtěte si, který je poctivý a ve kterém se dá čekat místo medu tak akorát směs kukuřice, cukru a sirupů.

Do bramborového salátu mnoho lidí přidává na ochucení hořčici. Která hořčice je ta nejlepší a která je ošizená? Podívejte se na výsledky velkého testu.

Pokud do salátu přidáváte i nakládané okurky, podívejte se, na kterých si pochutnáte a které by salát nejspíš zkazily, protože chutnají jako bláto.

Originál tohoto článku naleznete na této stránce.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru