ODBORNÍCI Z FITBEE PODPORUJÍ ZÁKAZ PRODEJE ENERGETICKÝCH NÁPOJŮ DĚTEM

Energetické nápoje mají svou cílovou skupinu především mezi řidiči, manažery, obchodními zástupci, zdravotníky... jim všem pomáhají udržet pozornost. Studentům vysokých škol zase pomáhají ve zkouškovém období učit se dlouho do noci. Nejedná se v žádném případě o zdravý životní styl, ale budiž. O svém zdraví, resp. zničeném žaludku, poruchách spánku, pozornosti, nervozitě, srdci.... rozhodují sami, jsou dospělí.
ODBORNÍCI Z FITBEE PODPORUJÍ ZÁKAZ PRODEJE ENERGETICKÝCH NÁPOJŮ DĚTEM

I děti se pro jejich nákup rozhodují samy. Přitom si ale neuvědomují zdravotní důsledky i přesto, že o nich určitě už někdy slyšely. A rozhodují se pro ně také ze zcela jiných důvodů: energeťák v ruce je totiž pro ně symbolem vyššího sociálního postavení, cool, zapadnutí do party.

Proč nám stejné negativní zdravotní důsledky u dětí vadí víc než u dospělých? Nejde jen o schopnost vědomě se rozhodnout, ale především o to, že dětský organizmus ještě roste a vyvíjí se. Důsledky tedy nejsou jen akutní nebo krátkodobé, ale organizmus mohou doživotně poškodit. Vědecké, nebo chcete-li evidence based, důkazy pro zdravotní nevhodnost existují a jsou volně dohledatelné již více než 10 let.

Po té, co se svou snahou o zákaz energetických drinků mladším 18 let k Dánsku, Norsku, Islandu, nebo možnosti zakoupit je pouze v lékárně v Litvě, přidalo Polsko, pohnula se aktivita i v České republice. Novinář Jan Tuna spolu s Ing. Hanou Stříteckou, Ph.D. z královéhradecké pobočky FitBee připravili petici, kterou plánují předat Parlamentu České republiky. Svým podpisem už svou podporu vyjádřili i další odborníci z FitBee.

Také Vám není jedno, jak snadno se děti k mohou k energeťákům dostat?
Přidejte se k dalším stovkám obyvatel České republiky, které už svůj podpis pod petici připojili.

A nebo chcete vědět, proč tolika lidem vadí, že by děti mohly pít energetické nápoje, kdy se jim zachce? Napište nám a připravíme podrobnější článek.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru