Hubnutí, kterému věří odborníci na výživu, se jmenuje Metabolic Balance®

S programem Metabolic Balance® pracujeme ve FitBee opravdu rádi. My odborníci, i naši klienti. Metabolic Balance® totiž není dieta. Je to zdravý životní styl, který je možné dodržovat dlouhodobě i po dosažení požadovaného výsledku, aniž by v něm cokoli chybělo. I přes přesvědčivé výsledky je jeho dodržování navíc pro naše klienty velmi jednoduché.
Hubnutí, kterému věří odborníci na výživu, se jmenuje Metabolic Balance®

Metabolic Balance® je dietní systém, sestavený lékaři v Německu na základě vědeckých studií a poznatků a jeho dodržování je pro klienty velmi jednoduché.  Stačí osvojit si osm jednoduchých pravidel.

Pětkrát denně? Nevyhovuje?

Jedním pravidlem je například v posledních letech stále populárnější doporučení jíst jen 3x denně místo 5-6x. Mezi jídly má totiž tělu dostatek času na trávení. Vzniklé zhruba 4-6hodinové pauzy mají skvělý vliv také na správný metabolizmus cukru a může pomoci snížit nebo i vyřešit inzulínovou rezistenci, cukrovku druhého typu a pomoci s hubnutím (Harris C, Czaja K, Nutrients 2023).

One Apple a Day

Jiným z osmi pravidel Metabolic Balance® je například konzumace jednoho jablka denně. Staré anglické přísloví říká “one apple a day keeps a doctor away”, nebo česky “jedno jab´ko denně, žádný doktor v domě”. Ve staré Anglii asi nemohli vědět proč, ale měli pravdu. Kromě vitamínů C, K, B1, 2 a 6, draslíku, jódu a vlákniny (okolo 3 g/ 100 g) obsahují jablka i množství látek pojmenovaných sirtuiny, například quercetin. To jsou látky, které pomáhají buňkám i celému tělu zvládat oxidativní stres, s předcházením i léčbou například neurodegenerativních, metabolických a nádorových onemocnění (Kratz EM, Solkiewicz K, Kubis-Kubiak A, Piwowar A, International Journal of Molecular Science 2021). Vlastně mohou pomoci oddálit následky stárnutí. Kdo by to nechtěl?!

Co dalšího pro sebe můžete s Metabolic Balance® udělat?

Kromě hubnutí a vylepšení metabolického zdraví (snížení vysokého krevního tlaku, cholesterolu, zlepšení funkce štítné žlázy, nebo třeba jater) mají naši klienti skvělé výsledky s potravinovými alergiemi, ekzémy a ženy s gynekolickými problémy včetně problémů s otěhotněním. Inspirujte se a kromě dalších příběhů se můžete začíst i do krátkých referencí.

Proč ještě je Metabolic Balance® tak skvělý?

Kromě osmi pravidel a jednoduchosti v dodržování se pořád nejedná o žádný univerzální jídelní plán stejný pro všechny, ale o vysoce individuální přístup. Pro jeho sestavení totiž kromě vyšetření tělesného složení a zdravotního stavu potřebujeme ještě výsledky krevních odběrů. I kdyby si stejný člověk nechal sestavit plán Metabolic Balance® po nějaké době znovu, nebude jeho plán stejný jako předchozí.

Proč si pro cestu “Metabolicem” vybrat FitBee?

  • Odborníci z FitBee mají s programem Metabolic Balance® zkušenosti už víc než 10 let a s více než 1000 klienty.
  • Všichni mají nejen vzdělání v oboru výživy, ale také prošli několikadenním kurzem a důkladným závěrečným testem.
  • Dr. Pavel Suchánek s vedoucí nutriční terapeutkou Mgr. Margaritou Iliopulu také již řadu let provázejí Metabolicem klienty hubnoucího programu v Resortu Svatá Kateřina.
  • Ve FitBee navíc jako jediní máme zkušenosti s nastavením Metabolicu pro vrcholové sportovce.

Chcete vědět ještě víc? Zjistit, jaká má Metabolic Balance® další pravidla? Přečtěte si o něm víc, napište nám, nebo se rovnou objednejte na vstupní konzultaci Vše s Vámi rádi probereme.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru