Pražský deník o finalistkách soutěže Fit s Deníkem

28. 2. 2013
Finalistky se zbavily tuku a získaly sebevědomí...
Pražský deník o finalistkách soutěže Fit s Deníkem

Reality show Fit s Deníkem je v polovině. Druhé soustředění finalistek v resortu Svatá Kateřina ukázalo, že svou snahu o změnu životního stylu vzaly opravdu vážně a že i u vážných věcí může být zábava.

Sraz spolužaček ze střední školy připomínalo druhé setkání účastnic reality show Fit s Deníkem, které proběhlo ve dnech 17. a 18. února v resortu Svatá Kateřina na Vysočině. Ten, kdo sledoval přátelské štěbetání přítomných dam na úvodním obědě, by jistě nehádal, že se viděly jednou v životě, a to před měsícem a půl. Společný cíl pokusit se zhubnout a změnit životní styl spojil všechny finalistky do jednoho týmu. Nikoho už vlastně nezajímá, kdo se nakonec stane celkovou vítězkou, a o nějakém konkurenčním boji nemůže být řeč. To by se dámy spolu jistě nepřátelily na Facebooku, nevyměňovaly si zkušenosti, a dokonce i recepty.

Kolik jsi zhubla?
O čem jiném mohla být hned zkraje řeč než o hubnutí. Tak kolik jsi shodila? Šest kilo? Já jen čtyři a půl, ozývalo se od stolu. Chodíme s kamarádkou na nordic walking. Lidi v Olomouci se po nás otáčejí. Dvě ženské s hůlkama a bez lyží, to je pro ně atrakce, svěřovala se jiná finalistka. Zatím jenom cvičím, ale bojím se, že už mi trenérka doporučí posilování, strachoval se kdosi. Po společném obědě se rozdávaly dárky od partnerů. Mimo jiné se potvrdilo mé dřívější podezření, že žena obdarovaná kosmetikou zkrásní už jen tou představou, jak bude vypadat po jejím použití. Krémy od Gabrielly Salvete tedy takto zapůsobily. Podobný efekt měly i potravinové doplňky od společnosti Nutrend. Všichni byli rázem štíhlejší a správně vyživení. Fithall.cz zase přítomným ženám věnoval členství ve Fithall TV. To spočívá v možnosti sledovat na webových stránkách online přenosy přímo z fitcentra Fitlight, jež se specializuje na cvičení jógy a pilates. Každý pracovní den budou moci trápit tělo v pohodlí domova.

Strach z výsledků
Příjemně naladěné finalistky pak čekala konfrontace s přístrojem InBody 720 a dietologem Pavlem Suchánkem. A tady už začínala nabývat vrchu jistá nervozita. Ani diagnostický přístroj ani výše jmenovaný odborník se totiž nedají ošálit. O tom se všichni přesvědčili už minule. Teď se tedy mělo ukázat, kdo poctivě dodržoval doporučení dietologa a pokyny cvičitelky. Finalistky, posedávající na chodbě před ordinací Pavla Suchánka, připomínaly studentky, které vědí, že se učily, ale přesto se bojí profesorových otázek. Přinese změna jídelníčku a více pohybu své ovoce? Nebo (vzhledem ke složení onoho jídelníčku) svou zeleninu?
Přinesly. Dietolog si liboval, že dámy vzaly svou účast v reality show opravdu vážně. Dokladem toho byla i kila tuku, která za měsíc a půl shodily. Pavel Suchánek kontroluje jídelníčky, které mu finalistky pravidelně posílají, a doporučuje změny, kárá za prohřešky a podobně. Pozitivně hodnotil i to, že žádná dietní chyba nezůstala utajena a účastnice se ke všemu přiznaly.
"Vysvědčení" z InBody 720 toho bylo důkazem. Jen o pár dveří dál mezitím rozdávala rady ohledně vhodného cvičení trenérka Zuzka Klingrová. Každá finalistka totiž provozuje trochu jinou pohybovou aktivitu, přizpůsobenou jejímu zdravotnímu stavu a možnostem. Zatímco některá už vzpírá činky, jiná ještě cvičí na míči a chodí na dlouhé procházky.
 

Dobře to dopadlo
A nervozita se opět měnila v nadšení, které panovalo na počátku pobytu ve Svaté Kateřině. Výsledky byly nad očekávání dobré a více  se chválilo, než káralo. Odpočinek v sauně, parní kabině či vířivce hotelového wellness centra tak byl pro všechny zaslouženým zakončením dne. Ačkoliv pro některé to zakončení obstaral až  večírek se skleničkou vína. Samozřejmě v rozumné, dietní míře. Ještě než se finalistky rozjely domů, čekala je v pondělí ráno procházka s hůlkami (tedy nordic walking) zasněženou krajinou a po snídani několik z nich ještě konzultace s odborníky. Dojmy účastnic a jejich výsledky i nadále sledujeme, takže i v dalších dnech můžete sledovat počínání svých favoritek a následně rozhodnout, kdo nakonec zvítězí.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru