Proč nehubnu? 6 typů hubnutí, které prostě nefunguje

29. 11. 2023
Stále nemůžete zhubnout? Udělala jste už všechno, zkoušela jste půsty, bezlepkovou stravu, vynechat večeře, hladovět a stále jste nezhubla? A tak se stále ptáte, proč nehubnu? Proč zrovna Vy nemůžete zhubnout? Přečtěte si článek Dr. Pavla Suchánka o šesti věčných dietářkách, které nikdy nezhubnou. Nevidíte se zde taky?
Proč nehubnu? 6 typů hubnutí, které prostě nefunguje

Hladovkářka

Dietářka - hladovkářka nevěří způsobům hubnutí, u kterých nehladoví a netrpí. Jí co nejméně, nestídá, nevečeří, možná si nedojde ani na oběd a už vůbec neuznává nějaké svačiny. Co se stane? "Tělo upraví svůj bazální metabolismus a s postupujícím věkem takové ženy už ani nemohou jíst více, protože cokoli navíc začne tělo hned ukládat," hodnotí tento častý přístup k hubnutí Dr. Pavel Suchánek v článku na Ona DNES

Závislačka na light

Nedotknete se ničeho, co není nízkokalorické. "Light potraviny podporují falešný pocit, že jich mohu sníst, kolik chci," vyvádí čtenářky z omylu Dr. Pavel Suchánek. Omezování obsahu veškerých tuků, především těch zdravých, rostlinných a rybích, může vést ke zhoršení metabolismu, funkcí imunitního systému, k únavě. Tělo navíc bude vyžadovat náhradní zdroj energie, nejčastěji ve formě jednoduchých cukrů a ty ještě také nikomu zhubnout nepomohly. 

Strážkyně kalorií

Máte v hlavě kalkulačku? Přesně víte, co má kolik kalorií, tuků a cukru? Zřejmě jste velmi důsledná a máte silnou motivaci. Ta je k trvalému zhubnutí opravdu potřeba. Přesto Vám ale urputné počítání nemusí pomoci, protože čím víc budete energii z jídla snižovat, tím více se bude zpomalovat Váš metabolizmus a tím spíše budete mít s hubnutím stále větší problém. 

Odmítačka večeří

Patříte k těm, které nejedí po 17. hodině, abyste nepřibrala? Sníte maximálně lehký zeleninový salát bez oleje a jakékoli další bílkoviny? "Doporučení nejíst po 17. hodině by bylo na místě, pokud byste šla spát v devět hodin večer a vstávala ráno před šestou ranní,vysvětluje v souvislosti s vynecháváním večeří Dr. Suchánek. Pokud ale hladovíte více než čtyři hodiny před spaním, je pravděpodobné, že nevydržíte až do usnutí, najíte se okolo půlnoci znovu a ještě si vyberete "prázdné kalorie", třeba chipsy. 

Dietní extremistka

Od zdi ke zdi. Dietní extremisté se chytí se každé diety, která je teď v kurzu. Bezlepková, veganství, paleo, raw, HCG, GFCF, Cambridgeská... jaké znáte další? Podle odborníků ale harardují s vlastním zdravím. Neuvědomují si, že neustálé diety, nepravidelná strava a nesmyslná doporučení mohou poškodit trávení, krevní tlak nebo cholesterol, o nárůstu hmotnosti jako odpovědi na jo-jo efekt ani nemluvě. 

Tyranka svého těla

Hýbat se by měl každý, tyranky ale ženou do extrému vše včetně pohybu. Sport už není radost, zcela mu propadla, má ho úzce spojený pouze s hubnutím a za každý hřích se potrestá hodinou běhu navíc nebo dalšími dvěma sty sklapovaček. Podle Dr. Suchánka, je ale v tomto případně o nejméně nebezpečnou "úchylku". Zdravotní přínos pravidelného cvičení je totiž narozdíl od držení nesmyslných a mnohdy i extrémních diet přesvědčivý. Stále by ale měl být především radostí a ne protivnou nutností. "A občas - zdůrazňuji, že občas - není chybou si dát pohov a jen odpočívat," uzavírá Dr. Pavel Suchánek průvodce šesti nejčastějšími neúspěšnými způsoby hubnutí.

A co Vy? Poznala jste se v některé dietářce? 

Nebo dokonce v několika? I to je možné, ale i s tím se dá něco dělat. Ať už jste zatím hubnout sama raději ani nezkusila, nebo máte za sebou už dlouho cestu přes řadu diety, nikdy není pozdě. Jen nezapomeňte na naše Desatero optimálního hubnutí

1. Jídlo si plánujte

2. Sledujte porce

3. Jezte vědomě a pomalu

4. Naučte se pracovat se stresem

5. Opatrně s alkoholickými nápoji

6. Nenechte se odradit

7. Pište si deníček

8. Nekupujte nezdravé potraviny

9. Naučte se informacím na obalech

10. Zapojte do svého hubnoucího projektu i rodinu a přátele

Chcete mít opravdu jistotu, že se tentokrát hubnutí povede?

Zkuste to jinak - zkuste to s námi. Pro zdravé, úspěšné a především trvalé hubnutí pro Vás máme připraveno hned několik různých programů, kterého společně s Vámi vybereme ten nejvhodnější. Co to pro můžete udělat Vy? Jen se objednat na vstupní konzultaci, kde společně probereme Vaše i naše možnosti a po níž na společnou cestu za Vaší životní změnou a konečně úspěšným zhubnutím vyrazíme.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru