Staňte se nutričním konzultantem a získejte kvalifikaci ve stále vyhledávanějším oboru!
Kurz vede renomovaný dietolog RNDr. Pavel Suchánek.
INSTITUT DIETOLOGIE A VÝŽIVY
Cena kurzu zahrnuje:
- 6denní kurz Základy dietologie a výživy (celkem 50 hodin)
- 5x ubytování s plnou penzí
- 2x dvouhodinový vstup do wellness & spa
- sleva 10 % na masáže a procedury
- neomezené využití sportovního vybavení
Cena: 13 990 Kč
Termín: 23. - 28. 6. 2013
Přihlášky zasílejte na: info@katerinaresort.cz
Kapacita kurzu je omezena!
Odbornými garanty kurzy jsou RNDr. Pavel Suchánek a Bc. Margareta Iliopulosová.
Témata přednášek, vzdělávací okruhy kurzu
1. Základní anatomie a fyziologie trávicího traktu
Z jakých částí je trávicí trakt složen, kdy a kde se vylučují jednotlivé trávicí enzymy, jak se rozdělují, jak trávení probíhá a jak tráví a vstřebávají jednotlivé složky výživy tj. bílkoviny, sacharidy, tuky. Jak se vstřebávají vitaminy a minerální látky.
2. Základy vyživy
Jak je charakterizována zdravá výživa, jaké jsou základní složky výživy a jejich funkce v organismu, co se stane, když máme více tuků, bílkovin, nebo sacharidů ve stravě. Jaké jsou zdroje bílkovin, sacharidů, tuků, a jak se od sebe liší v působení na organismus.
3. Ovlivnění tělesné hmotnosti a dalších civilizačních chorob složením stravy
Nadváha, obezita a jejich snížení vhodným jídelníčkem, diety na snížení tělesné hmotnosti, složení stravy v prevenci diabetu 2. typu, složení stravy při vysokém krevním tlaku, prevence nádorových onemocnění stravou.
4. Komerční diety a jejich použití
Dieta Ducanova, Atkinsonova, ketogenní, podle krevních skupin, nebo paleolitická dieta, dieta proti překyselení, na jakých principech fungují a jak s nimi pracovat, abyste sobě nebo klientům neublížili.
5. Detoxikace těla stravou a jaké případně použít doplňky
Jak detoxikovat organismus, jak změnit složení stravy aby působila detoxikačně, lze detoxikovat bez doplňků stravy, jak nenaletět distributorům zázračných diet a jak poznat opravdu fungující doplňky výživy ve vztahu k detoxikaci.
6. Genetika a její vlivy na složení těla
Genetické ovlivnění obezity, genetika ve vztahu k rychlosti a úspěšnosti hubnutí, genetika a tělesné složení, různé typy tělesného složení a přizpůsobení stravy těmto tělesným typům.
7. Složení stravy ve vztahu ke specializovaným skupinám obyvatelstva
Nutriční diagnostika a InBody 720, přizpůsobení složení stravy zjištěnému tělesnému složení, výživa dětí, výživa seniorů, výživa dospělých, výživa žen v těhotenství, v období po porodu a v období kojení, odlišnosti ve složení stravy mužů a žen, výživa při nízké tělesné hmotnosti.
8. Výživa ve sportu
Výživa sportujících dětí, výživa sportujících dospělých, výživa a sport seniorů, specializované sportovní přípravky, časování příjmu živin dle sportovní aktivity.
9. Potravinářské zbožíznalství a potravinářské technologie
Vhodné tepelné úpravy potravin, jaké použít druhy olejů ve vztahu k tepelné úpravě, rozlišení tuků a jejich vhodného složení ve vztahu k studené a teplé kuchyni. Jak číst obaly potravin na co se zaměřit, jak číst složení potravin, co je to GDA značení.
Přednášet a diskutovat se studenty na daná témata budou, mimo jiné, Ing. Jaroslav Hubáček DSC, přední evropský genetik, IKEM Praha; MUDr. Ivana Králová Lesná PhD., imunolog IKEM Praha, RNDr. Pavel Suchánek, dietolog, IKEM Praha a další špičkoví odborníci.