Staňte se nutričním konzultantem a získejte kvalifikaci ve stále vyhledávanějším oboru!

24. 5. 2013
Absolvent tohoto kurzu obdrží diplom nutričního konzultanta a potvrzení o absolvování kurzu, které jej opravňuje k poskytování poradenství v oblasti snižování nadváhy a zdravé výživy.
Kurz vede renomovaný dietolog RNDr. Pavel Suchánek.
Staňte se nutričním konzultantem a získejte kvalifikaci ve stále vyhledávanějším oboru!

 

INSTITUT DIETOLOGIE A VÝŽIVY

Cena kurzu zahrnuje:

  • 6denní kurz Základy dietologie a výživy (celkem 50 hodin)
  • 5x ubytování s plnou penzí
  • 2x dvouhodinový vstup do wellness & spa
  • sleva 10 % na masáže a procedury
  • neomezené využití sportovního vybavení


Cena: 13 990 Kč

Termín: 23. - 28. 6. 2013

Přihlášky zasílejte na: info@katerinaresort.cz

Kapacita kurzu je omezena!

Odbornými garanty kurzy jsou RNDr. Pavel Suchánek a Bc. Margareta Iliopulosová.

Témata přednášek, vzdělávací okruhy kurzu

1. Základní anatomie a fyziologie trávicího traktu 
Z jakých částí je trávicí trakt složen, kdy a kde se vylučují jednotlivé trávicí enzymy, jak se rozdělují, jak trávení probíhá a jak tráví a vstřebávají jednotlivé složky výživy tj. bílkoviny, sacharidy, tuky. Jak se vstřebávají vitaminy a minerální látky.

2. Základy vyživy
Jak je charakterizována zdravá výživa, jaké jsou základní složky výživy a jejich funkce v organismu, co se stane, když máme více tuků, bílkovin, nebo sacharidů ve stravě. Jaké jsou zdroje bílkovin, sacharidů, tuků, a jak se od sebe liší v působení na organismus.

3. Ovlivnění tělesné hmotnosti a dalších civilizačních chorob složením stravy
Nadváha, obezita a jejich snížení vhodným jídelníčkem, diety na snížení tělesné hmotnosti, složení stravy v prevenci diabetu 2. typu, složení stravy při vysokém krevním tlaku, prevence nádorových onemocnění stravou.

4. Komerční diety a jejich použití
Dieta Ducanova, Atkinsonova, ketogenní, podle krevních skupin, nebo paleolitická dieta, dieta proti překyselení, na jakých principech fungují a jak s nimi pracovat, abyste sobě nebo klientům neublížili.

5. Detoxikace těla stravou a jaké případně použít doplňky
Jak detoxikovat organismus, jak změnit složení stravy aby působila detoxikačně, lze detoxikovat bez doplňků stravy, jak nenaletět distributorům zázračných diet a jak poznat opravdu fungující doplňky výživy ve vztahu k detoxikaci.

6. Genetika a její vlivy na složení těla
Genetické ovlivnění obezity, genetika ve vztahu k rychlosti a úspěšnosti hubnutí, genetika a tělesné složení, různé typy tělesného složení a přizpůsobení stravy těmto tělesným typům.

7. Složení stravy ve vztahu ke specializovaným skupinám obyvatelstva
Nutriční diagnostika a InBody 720, přizpůsobení složení stravy zjištěnému tělesnému složení, výživa dětí, výživa seniorů, výživa dospělých, výživa žen v těhotenství, v období po porodu a v období kojení, odlišnosti ve složení stravy mužů a žen, výživa při nízké tělesné hmotnosti.

8. Výživa ve sportu
Výživa sportujících dětí, výživa sportujících dospělých, výživa a sport seniorů, specializované sportovní přípravky, časování příjmu živin dle sportovní aktivity.

9. Potravinářské zbožíznalství a potravinářské technologie
Vhodné tepelné úpravy potravin, jaké použít druhy olejů ve vztahu k tepelné úpravě, rozlišení tuků a jejich vhodného složení ve vztahu k studené a teplé kuchyni. Jak číst obaly potravin na co se zaměřit, jak číst složení potravin, co je to GDA značení.

Přednášet  a diskutovat se studenty na daná témata budou, mimo jiné, Ing. Jaroslav Hubáček DSC, přední evropský genetik, IKEM Praha; MUDr. Ivana Králová Lesná PhD., imunolog IKEM Praha, RNDr. Pavel Suchánek, dietolog, IKEM Praha a další špičkoví odborníci.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru